Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ÇIRALIOĞLU, EN GÜZEL SADAKA, KÖPEK BAKIMIDIR”

ÇIRALIOĞLU,  EN GÜZEL SADAKA, KÖPEK BAKIMIDIR”

Aysel Çıralıoğlu isimli bir hayvansever, en güzel sadakanın köpek bakımı olduğunu işaret etti.


Aysel Çıralıoğlu isimli bir hayvansever, en güzel sadakanın köpek bakımı olduğunu işaret etti.
İstanbul`dan emekli olduktan sonra Akçay Beldesine yerleşen ve 20 yıldır Akçay`da oturan Aysel Çıralıoğlu, yaz sezonunda yazlıkçıların evlerinden getirip, giderlerken terk edip bıraktıkları farklı cinslerde 20 kadar özel yetiştirilmiş ev köpeklerini yalnız bırakmıyor ve her gün onlarla yakından ilgileniyor.
Sahipsiz hayvanlara karşı gösterdiği ilgi hakkında bilgi veren Çıralıoğlu, "Kuşlar, bitkiler ve hayvanlarla 20 yıldır bir çevreci gibi onlarla ilgileniyorum. Edremit Körfezi ilçe ve beldelerinde terk edilmiş özel yetiştirilmiş yüzlerce köpek var. Hepsi bakıma muhtaçlar. Yazlıkçıları da bu konuda kınıyorum. Edremit Körfezinde 25 tane belediye olmsına rağmen Köpek Kısırlaştırma Rehabilitasyon Merkezi yok. Yazık bu köpeklere…" dedi.
En güzel sadakanın bu köpekleri bakmak olarak kaydeden Çıralıoğlu, "Onlar çocukluklarında `El bebek, Gül bebek` gibi evlerde ailelerin çocukları ile birlikte büyütüldüler. Asla kendilerini köpek olarak görmediler ve evlerinin bir ferdi olarak gördüler. Ne zaman yazlıklara terk edildiklerinde diğer terk edilen köpeklerle dayanışma içerisinde ortak hareket etmeyi ve zor şartlarda yaşam sürdürmeyi öğrendiler. 20 senedir onlara 20 ekmek ve üzerlerine dökmek için süt yanında köpek maması getirip her gün karınlarını doyuruyorum. Bunların sevabı bana yeter." dedi.
Sakin adını verdiği köpek diğerlerinden farklı
Çok sakin ve sıkılgan `Sakin` adını verdiği köpeğe özel ilgi gösterdiğini açıklayan Çıralıoğlu, "Sakin, çok özel bir köpek takımla birlikte hareket etmiyor. Karnı çok aç olmasına rağmen yiyeceklere saldırmıyor ve aç kalıyor. Sakin`e özel ilgi gösterip karnını doymasına destek oluyorum" diyerek bu çok özel yetiştirilmiş köpeklere bölge insanlarını sahip çıkıp evlerinde ve bahçelerinde ortak yaşamlarına almalarını istedi.
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı